Olvassa át adatlapját: 4 + 1 kiábrándító bemutatkozás, amit jobb átfogalmazni

társkereső adatlap

Jóllehet az első lépésben partnerjelöltjeit egy megnyerő profilkép vonzza az adatlapjára, a látogatók csak a bemutatkozása átolvasását követően döntenek arról, hogy érdemes-e felvenni Önnel a kapcsolatot. Bár a sikeres önjellemzés titkát nem lehet pontos útmutatóba foglalni, általános irányelvként törekedjen arra, hogy bemutatkozása az Ön személyiségéhez illő és egyéni elvárásainak megfelelő társ érdeklődését keltese fel. Éppen ezért gondolja át még egyszer, mit mondana el az Igazinak! Biztos abban, hogy megfelelően jellemzi önmagát?

Az ideális bemutatkozás két alapköve, hogy pozitív első benyomást kelt és őszinte. Ennek megfelelően mutassa meg magát a legjobb oldaláról! Bár különböző mítoszok keringenek az internetes társkeresőn található valótlan állításokkal vagy túlzásokkal teli adatlapokról, tapasztalataink azt mutatják, hogy ezek aránya elenyésző. Ellenben sokkal elterjedtebb probléma, hogy a társkeresők nem tudják, hogyan is mutassák be Önmagukat, milyen információt áruljanak el kezdetben és mit tartogassanak későbbre. Éppen ezért fontolja meg az alábbi öt szempontot és olvassa át még egyszer adatlapját, hogy semmiképp ne essen a felsorolt hibák egyikébe:

Semmitmondó bejegyzések

„Szeretek a barátaimmal találkozni, olvasni, utazni.” áll az adatlapon és partnerjelöltje feltehetőleg rögtön tovább is kattint. A hasonló túlzottan általános és semmitmondó profilbejegyzésekből jobb esetben az olvasó azt a következtetést vonta le, hogy a bemutatkozásából kevéssé ismerte meg Önt, rosszabb esetben, hogy unalmas vagy rossz beszélgetőpartner. Amennyiben adatlapjával szeretné felkelteni a partnerjelöltek figyelmét és azt sugallni, hogy érdekes lenne Önnel elbeszélgetni, engedje meg, hogy mélyebb betekintést nyerjenek az Ön mindennapjaiba, ezért fogalmazzon mindenekelőtt kerek, egész mondatokban.

Például: „Kedvelem az eldugott kávéházakat, ahol órákig elmerülhetek egy jó könyvben.” Nevezzen meg nyugodtan néhány konkrétumot: „Elsősorban a szakkönyveket és a történelmi témájú regényeket szeretem.” Ne csak azokat a hobbikat említse meg, amiket egyedül űz. Partnerjelöltjeit főként az érdekli, hogy mit szeret társaságban csinálni, hiszen ez a közös programok alapja: „Szívesen járok színházba és kedvelem az éjszakába nyúló eszmecseréket. Gyengém a jó kávé, a kortárs dráma és persze a szebbik nem.” Elvégre nem árt egy kicsit flörtölni is.

Jóból is megárt a sok

Adatlap kitöltése - kéz billentyűzet felett Szereti a munkáját és sikereket ér el? Büszke a gyermekeire, akik központi helyet foglalnak el az életében? Esetleg szenvedélye a sport és naponta jár edzésre? Természetesen mindezt már a bemutatkozásában érdemes megosztani a partnerjelöltekkel. Sőt, minden kiegyensúlyozott kapcsolat alapja, hogy egyedülállóként is teljes, boldog életet éljen. Nem szabad azonban átesni a ló túlsó oldalára: „Orvosként legfontosabb a hivatásom, a szabad hétvégéket a gyermekeimmel töltöm, esténként pedig a következő maratonra edzek.” Nem csoda, ha partnerjelöltjeiben azt a benyomást kelti, hogy a munka, család és hobbi mellett talán már nem is marad ideje egy társra vagy egy párkapcsolat csak másodlagos szerepet játszana az életében, így többen is megfontolják, hogy érdemes-e felvenni Önnel a kapcsolatot. Fontos, hogy az olvasó érezze, hogy Ön nyitott a változásokra és egy olyan társra vágyik, akivel megoszthatja élményekben gazdag életét.

Panaszáradat

Fontos, hogy bemutatkozásának stílusa hűen tükrözze az Ön személyiségét és gondolkodásmódját. Fontolja meg azonban, hogy a negatív és ítélkező hozzáállás ugyanannyira kiábrándítóan hat, mint egy semmitmondó bemutatkozás. „Nem szeretem, ha kihasználnak, becsapnak vagy átvernek.” Bár a legtöbben megértik ezeket az érzéseket, gondolja meg, hogy egy partnerjelölt számára mit is sugall az állítás: Talán gyakran érzi magát intrikák áldozataként? Nehezére esik megbízni másokban? Sőt, partnerjelöltjeiben méltán merülhet a kérdés: „Valóban feldolgozta a korábbi sérelmeket?” Ne feledje, az adatlap nem egy bizalmas naplóbejegyzés, ahol nyugodtan kiöntheti a szívét és szabadon megoszthatja a szerelmi csalódásokkal, családi problémákkal kapcsolatos gondolatait vagy éppen politikai ellenérzéseit.

Tartsa mindvégig szem előtt, hogy adatlapján ne tegyen semmi olyat közzé, amit nem mondana el egy ismeretlennel való első találkozás alkalmával. Az embereket többnyire taszítja a megkeseredett szívű, kételkedő, vádalmazó társ. Egy boldog párkapcsolat kezdetéhez nem éppen ideális előfeltétel.

Kívánságlista

Adatlap kitöltése nő számítógéppel Tudatos társkereső, akinek konkrét elképzelése van az Igaziról? Akkor az ELITTÁRS oldalon jó helyen jár. Ennek ellenére, amennyiben adatlapján a legapróbb részletekig meghatározza az ideális társ iránt támasztott elvárásokat, illetve a kizáró tényezőket, akkor azzal alighanem még az Igazit is elriasztja. Ügyeljen arra, hogy bemutatkozása ne annak szóljon, akivel nem akar megismerkedni! Gondolja át, biztosan azt a társat keresi, aki ilyenkor magára ismer? Mit mondana el valójában egy Önnek szimpatikus Partnerjelölteknek? Törekedjen arra, hogy adatlapja Önről nyújtson első benyomást: Milyen lenne Önnel egy kapcsolat? Mit tud Ön adni egy társnak? Az ideális partnerjelölt érdeklődését sokkal inkább felkelti egy megnyerő bemutatkozás, mint, hogy megfelel az előre meghatározott követelményrendszernek.

Tegyen fel olyan kérdéseket, amit mindenképp meg szeretne tudni a másikról, ezáltal Partnerjelöltjei számára is megkönnyíti a bemutatkozást. Amennyiben a másik fél adatlapján vagy személyes üzenetében ugyancsak részletesen jellemzi önmagát, természetesen már eldöntheti, hogy megfelel-e az Ön elképzelésének és elvárásainak.

Elütések, helyesírási hibák

Banálisnak tűnhet, de mégis rendkívül szembetűnő és árulkodó hiányosság az elütésektől vagy helyesírási hibáktól hemzsegő bemutatkozás. Az adatlap kitöltésére nem csak tartalmi tekintetben érdemes időt szánni, ugyanis a rossz helyesírás a műveletség és igényesség hiányát sejteti. A betűtévesztések minimalizálása érdekében tanácsos átnézetni az adatlapot egy olyan barátjával, akinek a helyesírása nem hagy kivetnivalót. Ugyancsak hasznos lehet az internetes böngésző helyesírás ellenőrző funkcióját használni, vagy amennyiben ilyennel nem rendelkezik, a célnak szintén megfelel, ha Microsoft Word dokumentumba másolja be a szöveget és végigfuttatja rajta a helyesírás-ellenőrző programot. Az olvashatóság érdekében mindenképp ügyeljen a megfelelő központozásra és tagolásra is.

Átolvasta a bemutatkozását és javította az esetleg felmerülő hiányosságokat? Akkor most már bátran belevághat az ismerkedésbe! Ne feledje, partnerjelöltjei akkor is ellátogatnak adatlapjára, ha Ön a kezdeményező!

Kérdése van? Írja meg a cikk alatt kommentben!