Bemutatkozás társkeresőn: 4 tipp a sikeres első levélhez

társkereső bemutatkozás

Ahogy azt bizonyára minden online társkereső tudja, az interneten keresztül történő ismerkedésnek is művészete van. Az első benyomás nagyon sokat számít, már ez alapján dönthet a partnerjelöltünk, hogy szeretne-e velünk randevúzni. Hogyan írjunk levelet anélkül, hogy a másik fél túl rámenősnek esetleg épp az ellenkezője, túl unalmasnak tartson? Mi az első levél titka?

Hogyan tudunk személyre szóló első bemutatkozást írni a társkeresőn?

Ezt a problémát próbálja megoldani az ELITTÁRS azzal, hogy a felhasználói számára a több lépcsős kommunikáció lehetőségét biztosítja. Vonzónak találja partnerjelöltjét? Küldjön neki egy mosolyt! Többet szeretne tudni róla? Tegyen fel neki Öt kérdést!

Ezek a lépések remek lehetőséget nyújtanak, azonban Ön mégis szeretne kitűnni a többi társkereső közül és egy személyes üzenetet küldeni a kiszemelt partnerjelöltnek? Most négy tanácsot osztunk meg Önnel, amelyek segítenek a tökéletes első levél megfogalmazásában.

1 A helyesírás igenis számít!

Az érdeklődésünket és a tiszteletet a másik iránt azzal is kifejezzük, hogy milyen stílusban és helyességgel írunk neki. Nem csak a helyesírási hibák elkerülésére kell ügyelni, hanem figyeljünk a nyelvezetre és a szavakra is, amiket használunk. A szavak lerövidítése ugyan gyorsíthatja az üzenet megírását, azonban sokak számára zavaró lehet, ha például következetesen a „vagyok” szót „vok”-nak írja, vagy a „hogy” helyett egy egyszerű „h” betűt használ, stb. Ne sajnálja az időt és az energiát az üzenetek megírására, ez elárulja, hogy valóban komolyan érdeklődik a partnerjelöltje iránt.

2 Másolás? – Csak saját felelősségre!

Akik veszik a fáradságot, hogy egy személyre szóló üzenetet küldjenek a partnerjelölteknek, sokkal pozitívabb válaszokat kapnak, mint azok, akik minden egyes üzenetben, minden partnerjelöltnek ugyanazt írják. Egy minta, ami alapján az üzeneteit megírja, hasznos lehet, azonban szánjon elég időt arra, hogy személyre szóló levelet küldjön a jelölteknek. Így mutatja ki igazán az érdeklődését. Az Öt kérdés lehetősége például sokat segít, ha nincs ötlete, hogy hogyan szólítsa meg az illetőt, hiszen a válaszaiból már tud már építkezni a tökéletes első levél megfogalmazásához.

Tipp: Ahelyett, hogy olyasmivel kezdené a levelet, hogy „Megtetszett a profilod és úgy látom, sok közös tulajdonságunk van”, próbáljon megemlíteni néhány konkrétumot, amely megfogta, amikor a jelölt profilját olvasta. Mindketten szeretnek utazni? Említse meg és kérdezzen rá, hogy hová szeretne legközelebb eljutni! Mindketten szeretnek futni a parkban és közben zenét hallgatni? Adja tudtára és kérdezzen néhány olyan dolgot, amely tényleg érdekli Önt!

A cél ezennel az, hogy megmutassa a partnerjelöltjének, hogy rászánta az időt, hogy elolvassa az adatlapját és kimutassa az érdeklődését iránta. Az első levélnek nem kell hosszúnak lennie, azonban ügyeljen rá, hogy a legrelevánsabb információkat és kérdéseket válassza.

3 Ne legyen túl korán túl rámenős

Az egészséges mértékű érdeklődés nagyon fontos, azonban figyelnünk kell arra is, hogy ezt ne vigyük túlzásba az első napokban, ugyanis a másik fél ezt tolakodásnak is tekintheti. Általánosságban az első társkereső levélben érdemes mellőzni a fizikai vonzalomra vonatkozó bókokat. Az ELITTÁRS oldalon a legtöbb társkereső egy hosszú távú, komoly párkapcsolatot keres. Amennyiben olyan üzenetet küld, amely egyszerűen a fizikai, szexuális vonzalmakról szól, könnyen úgy értelmezhetőek, hogy Ön más fajta kapcsolatot keres és Ön számára a fizikai adottságok fontosabbnak bizonyulnak.

Érdemes tehát a szép szemekről és csábító vagy sármos mosolyokról egy későbbi üzenetben szót ejteni, amikor már jobban ismerik egymást.

4 Pozitív gondolatok mindenekfelett

társkereső nő, első bemutatozó levélHa az előző három pontot betartja, akkor az üzenete már lebilincselő, azonban se nem hanyag, se nem túl rámenős. Ahhoz, hogy az első levél a társkeresőn ne csak jó, hanem tökéletes legyen, törekedjen a pozitív üzenetekre. Ne zúdítsa partnerjelöltjére egyből, ha rossz napja volt. Próbálja körbeírni, hogy miért volt nehéz napja. Ne felejtse el, hogy az első levélben „el kell adnia magát”: ha úgy kezdi az üzenetet, hogy „Valószínűleg erre nem fogsz válaszolni, de…”, azzal nehéz lesz a levelet pozitív hangvételűre váltani. Próbálja meg inkább pozitívan megfogalmazni, amit közölni szeretne, például: „Remélem, hamarosan hallok felőled!”. Bízzunk a partnerjelöltünkben annyira, hogy el tudja dönteni, hogy mi is érdekesek vagyunk-e a számára. Egy pozitív üzenettel nem csak egy jó első benyomást tehetünk, hanem a partnerjelöltünk is úgy fog ránk gondolni, mint, akivel érdemes elmenni egy első randevúra és személyesen megismerkedni.

A fenti négy tanács mindegyike tartalmazza azonban a legfontosabb üzenetet: A partnerjelöltünk egy különleges nő vagy férfi, akit szeretnénk megismerni. Egyszerűen tudtára adjuk a másik félnek, hogy érdeklődünk iránta és vettük a fáradságot, hogy írjunk neki.

Biztos siker, ha ezt a négy tippet betartja? Nem feltétlenül – hiszen minden párkeresőnek mások az elvárásai. De segítenek abban, hogy jó első levelet írjon? Nagyon is valószínű, hogy igen!

Kérdése van vagy megosztaná a sikerének a titkát? Írja meg kommentben a cikk alatt!